WELKE KLEDINGMERKEN ZIJN ÉCHT ETHISCH VERANTWOORD?

WELKE KLEDINGMERKEN ZIJN ÉCHT ETHISCH VERANTWOORD?

100 procent duurzaam bestaat helaas niet, duurzamer kan gelukkig wel. Maar hoe kom je erachter welke kleding daaraan voldoet, en ook nog onder goede arbeidsomstandigheden is geproduceerd?

Bijna alle grote modemerken zijn betrokken bij dwangarbeid (via OneWorld). Het feit dat Oeigoeren in China misbruikt worden, onder andere door gedwongen tewerkstelling op katoenplantages en in fabrieken, is al veel langer bekend. Hoe kun je zeker zijn dat een kledingstuk ‘veilig’ of in elk geval dwangarbeidvrij is? Het korte antwoord: het is ingewikkeld. De kledingindustrie is zo omvangrijk dat het moeilijk is om zeker te zijn dat er nergens in de toeleveringsketen misbruik optreedt.

100 procent duurzaam bestaat helaas niet, daarom spreekt ISLAH van duurzamer. Duurzaam inkopen is lastig, maar duurzamer kan wél. Het vergt misschien wel wat tijd en kennis - maar het kan.

 

Wat doet ISLAH?

Als een relatief jong kledingmerk willen wij als ISLAH ook ons steentje bijdragen aan duurzame mode. Uit onze collectie is het je misschien opgevallen dat enkele kledingstukken zijn gemaakt van organisch katoen. Het is in de mode-industrie helaas nog niet mogelijk om alle kledingstukken te produceren met grondstoffen die de ecologische voetafdruk verminderen, maar wanneer die kans er komt kan je er gerust van zijn dat ISLAH die kans zal nemen.

Om onze milieu-impact te verkleinen worden alle bestellingen ingepakt in recyclebare plastic zakken of in gerecyclede kartonnen dozen. Om bij de dragen aan de CO2-reductie proberen wij alle bestellingen GoGreen te verzenden via DHL, maar helaas is deze optie niet altijd beschikbaar. Als u bestelling groen wordt verzonden krijgt u van ons daar altijd een bericht over!

ISLAH verkoopt eerlijke kleding. Dat wil zeggen dat onze kledingstukken zijn gemaakt onder goede omstandigheden, geen kinderarbeid en geen dwangarbeid. Dit zijn onze normen en om dit te handhaven kiezen wij onze leveranciers zorgvuldig, we krijgen inzicht in de werkomstandigheden en we houden nauw contact met onze contactpersonen en productie managers.